Prestatiepsychologie nu ook vanuit het buitenland te volgen

26 oktober 2017

Hoewel de cursus Prestatiepsychologie al vanaf 2015 gevolgd kan worden aan de VVCS Academy, was dit voor Nederlandse profvoetballers en trainers in het buitenland tot dusver niet mogelijk.

Immers, de cursus bestaat uit klassikale bijeenkomsten waarbij zij praktisch niet aanwezig konden zijn. Na overleg met de CBV, KNVB en Vlemmings & Van Zwam is hier nu verandering in gekomen. Voor deze doelgroep wordt vanaf dit seizoen een maatwerk-traject aangeboden, zodat de cursus ook vanuit het buitenland gevolgd kan worden.

Erik van der Meer is de eerste trainer die de cursus Prestatiepsychologie vanuit het buitenland volgt. Erik is als hoofdtrainer/-coach werkzaam bij Honved Budapest op het hoogste niveau in Hongarije. Om zichzelf nog meer te ontwikkelen volgt hij deze cursus. Een mooie bijkomstigheid is dat Erik daardoor tevens zijn UEFA PRO licentiepunten behaalt. 

Over de cursus zegt Erik het volgende: “De cursus bevalt mij prima tot-nu-toe. Het is erg leerzaam en praktisch. Ik bereid de sessies met de docent Paul van Zwam voor, vervolgens bespreken we de theorie tegen de achtergrond van mijn eigen praktijkervaring. Dat wat ik leer kan ik hierdoor direct gebruiken in mijn eigen praktijk. Het is voor mij erg prettig dat ik deze cursus door het gebruik van moderne online communicatiemiddelen vanuit het buitenland kan volgen.”