Primeur: Ajax en Feyenoord gedeelde eerste plek VVCS Veldencompetitie 2022 – 2023

9 juni 2023

De aanvoerders uit de Ere- en Eerste divisie geven wekelijks hun beoordeling van de velden door aan VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko. Ze sturen een tekstbericht met de waardering van 1 (slecht) tot en met 5 (uitstekend) voor het veld waarop zij hebben gespeeld.

Acht jaar lang stond het veld van Feyenoord bovenaan de lijst, maar dit jaar eindigen Ajax en Feyenoord op exact gelijke hoogte. De grasmatten van de Johan Cruijff Arena en De Kuip en  worden het best beoordeeld door de aanvoerders van de Eredivisie.

Met een gemiddeld cijfer van 4,59 scoren zij hoger dan Sparta Rotterdam, de nummer 3 in de eindstand met een gemiddelde van 4,35. Opvallend is dat Sparta Rotterdam vorig jaar nog als laatste eindigde met een kunstgrasveld. In het begin van dit seizoen is Het Kasteel voorzien van een grasmat en daarmee eindigen ze dus direct in de top 3.

De kunstgrasvelden in de Eredivisie vormen traditioneel de staart van de ranglijst. Dat is ook deze keer weer het geval.

De schalen voor Beste Veld Eredivisie 2022 – 2023 zullen binnenkort worden uitgereikt aan het team van greenkeepers van Ajax en Feyenoord. Van harte gefeliciteerd!

Graag danken wij alle aanvoerders voor hun medewerking aan de VVCS Veldencompetitie!