Primeur: uitreiking schaal VVCS Veldencompetitie aan Ajax en Feyenoord

8 september 2023

Voorzitter Evgeniy Levchenko heeft de schalen voor Beste Veld Eredivisie 2022 – 2023 uitgereikt aan het team van greenkeepers van Ajax en Feyenoord:

“Van harte gefeliciteerd allen! Mooi om het enthousiasme en de toewijding te zien bij de grasteams. Goed gras is belangrijk voor goed voetbal.”

Acht jaar lang stond het veld van Feyenoord bovenaan de lijst, maar dit jaar eindigen Ajax en Feyenoord op exact gelijke hoogte. De grasmatten van de Johan Cruijff Arena en De Kuip worden het best beoordeeld door de aanvoerders van de Eredivisie.

Met een gemiddeld cijfer van 4,59 scoren zij hoger dan Sparta Rotterdam, de nummer 3 in de eindstand met een gemiddelde van 4,35. Opvallend is dat Sparta vorig jaar nog als laatste eindigde met een kunstgrasveld. Aan het begin van het seizoen is Het Kasteel voorzien van een grasmat en daarmee eindigen ze dus direct in de top 3.

 

De kunstgrasvelden in de Eredivisie vormen traditioneel de staart van de ranglijst. Dat is ook deze keer weer het geval.

De aanvoerders uit de Eredivisie geven wekelijks hun beoordeling van de velden door aan VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko. Ze sturen een tekstbericht met de waardering van 1 (slecht) tot en met 5 (uitstekend) voor het veld waarop zij hebben gespeeld.

Graag danken wij alle aanvoerders voor hun medewerking aan de VVCS Veldencompetitie.