Profvoetballers nemen de eerste horde succesvol

22 februari 2018

Afgelopen week hebben Bart van Hintum, Michael Brouwer, Dries Wuytens, Thomas Horsten en Branco v/d Boomen hun Fitnesstrainer A-diploma behaald. Hiermee hebben zij het eerste onderdeel van de opleiding tot Personal Trainer Pro succesvol afgerond. De gehele opleiding bestaat naast dit onderdeel ook nog uit de onderdelen Sport & Voeding, PT-Business en Fitnesstrainer B.

De vijf profvoetballers die Fitnesstrainer A nu hebben afgerond, komen uit de 2e-lichting profvoetballers die deze opleiding via de VVCS Academy volgen. In tegenstelling tot de 1e-lichting, hebben zij gekozen voor nog meer flexibiliteit en volgen zij de opleiding op een locatie die hen het beste uitkomt. Zo volgen Bart, Michael en Dries de opleiding in Zwolle en Thomas en Branco in Eindhoven. Deze flexibiliteit kan geboden worden omdat opleidingspartner Start2Move deze opleiding verzorgt in meer dan twintig 20 steden.

Een ander voorbeeld van de flexibiliteit die Start2Move biedt, is dat de opleiding tevens op verschillende dagen en tijden gevolgd kan worden. En aangezien de profvoetballers op verschillende tijdstippen trainen en wedstrijden spelen, biedt dit voor hen een uitstekende mogelijkheid om daarnaast toch een gecertificeerde opleiding te volgen.

Mede hierdoor en natuurlijk het uitzicht op een succesvolle maatschappelijke carrière, maakt dat de opleiding Personal Trainer Pro erg in trek is bij de doelgroep van de VVCS. Niet voor niets zijn dit seizoen alweer zestien profvoetballers begonnen met deze opleiding.