Vereniging van Contract Spelers                                                                                                            

Ook in het buitenland ben ik lid. Van de VVCS.

De VVCS en ik.
Een sterk team.

Ook in het buitenland een goed contract.
Door de VVCS.

Mij voorbereiden op een tweede carrière doe ik zelf. Met de VVCS.

Via Team VVCS fit het seizoen gestart bij een nieuwe club. Service
van de VVCS.

Ik stimuleer mijn spelers zich te ontwikkelen.
Net als de VVCS.

Gelet op de recente incidenten op de voetbalvelden in relatie tot hersenschuddingen bij spelers (denk aan Anthony Lopes van Olympique Lyon, David Ospina van Napoli en Zwitsers nationaal team-speler Fabian Schär, alle drie bleven veel te lang op het veld na ernstige botsingen en duidelijke hersenschuddingen) wil de VVCS het internationale protocol bij hersenschuddingen nog eens goed onder de aandacht brengen.

Van belang is de symptomen te herkennen, te melden en de speler van het veld te (laten) verwijderen.

In onderstaand filmpje van FIFPro wordt het protocol duidelijk uitgelegd.