Ricardo Kip maakt het seizoen af bij SC Cambuur

1 september 2016

Ricardo Kip zal tot het einde van het seizoen verhuurd worden door Fleetwood Town aan SC Cambuur.

Ricardo maakte begin juli 2016 de overstap naar de Engelse club uit League One. Ruim een maand later is hij tijdelijk weer terug in Nederland. Opmerkelijk, maar wel verklaarbaar.
Ricardo over zijn overstap: “Gedurende de voorbereiding op het nieuwe seizoen van Fleetwood Town werd er plotseling een nieuwe manager aangesteld. Hij ging een heel ander systeem spelen en haalde nog vier middenvelders. De nieuwe manager was tevreden over mij, maar gaf gegeven het nieuwe systeem de voorkeur aan anderen. Hij was daar heel open in en zei dat het wellicht beter was om me te laten verhuren. Ik had voordat ik tekende bij Fleetwood al gesprekken gevoerd met SC Cambuur en deze waren erg positief verlopen. Na de mededeling van afgelopen maandag is mijn zaakwaarnemer Patrick van Diemen meteen aan de slag gegaan met als mooi resultaat dat ik de komende periode uitkom voor SC Cambuur. Ik heb er veel zin in en hoop met SC Cambuur promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen.”
Ook technisch directeur Henry van der Vegt is content: “Toen duidelijk werd dat Ricardo weer beschikbaar zou komen zijn we direct in actie gekomen. We verwachten dat hij met zijn creativiteit en scorend vermogen een belangrijke aanwinst voor ons zal zijn.”