Richard en Fredrik Jensen verlengen contract bij FC Twente

3 juni 2015

FC Twente heeft met Richard en Fredrik Jensen akkoord bereikt over een nieuw contract. Richard zal tot medio 2017 onder contract bij FC Twente staan en Fredrik tot medio 2018.

Beide broers kwamen afgelopen seizoen uit voor de A1 van FC Twente. Richard heeft al 3 seizoenen op de Nederlandse velden gespeeld, hij maakte in 2012 de overstap van HJK Helsinki naar FC Twente. Richard, die als verdediger en middenvelder uit de voeten kan, doorliep alle Finse jeugdselecties en maakte dit jaar zijn debuut voor Jong Finland. Deze week verblijft Richard in Finland voor een trainingsstage bij het Finse nationale team.

Richard: “Dit is een geweldige periode voor mij. Een nieuw contract bi FC Twente en deze week mag ik trainen met de beste spelers van Finland. Dit geeft mij extra motivatie om door te gaan op deze manier, iedere dag hard trainen en mij blijven ontwikkelen als speler”.

Fredrik speelde zijn eerste wedstrijden in Nederland, net als zijn broer, voor de B1 van FC Twente.
“Ik heb bewust de stap naar Nederland gezet. Ik ben een aanvallende speler en in Nederland worden spelers goed opgeleid. Een groot voordeel voor mij was dat mijn broer al bij FC Twente speelde, hij heeft mij in veel zaken wegwijs kunnen maken. Ik ben in de afgelopen jaren fysiek sterker geworden en ik wil komend jaar bij de A1 een belangrijke speler worden en hopelijk kan ik al aansluiting vinden bij Jong FC Twente.

Richard en Fredrik Jensen hebben zich in de onderhandelingen met FC Twente laten bijstaan door de VVCS.