Richard Jensen ontvangt een uitnodiging voor het Finse nationaal team

23 april 2015

Richard Jensen, speler van FC Twente A1, heeft een uitnodiging ontvangen van de Finse bond voor een trainingsstage met het nationale A-elftal.

Deze trainingsstage zal plaatsvinden van 2 tot en met 5 juni in Helsinki. Deze stage fungeert als voorbereiding op de wedstrijden tegen Estland op 9 juni en tegen Hongarije op 13 juni.

Richard Jensen tekende op 22 maart 2012 zijn eerste opleidingscontract bij FC Twente. Jensen speelde de afgelopen jaren reeds voor alle vertegenwoordigende elftallen van Finland.
Jensen werd in november 2014 voor het eerst geselecteerd voor Jong Finland voor een wedstrijd tegen Jong Hongarije. In dit duel kwam hij nog niet in actie. Vorige maand maakte hij zijn officiële debuut voor Jong Finland in de met 4-1 gewonnen wedstrijd tegen Jong Luxemburg.

Richard Jensen: ‘Het is de afgelopen periode snel gegaan. Eerst mijn debuut voor Jong Finland en nu de uitnodiging voor de trainingsstage met het A-elftal. Ik kijk er naar uit om te trainen met mannen als Niklas Moisander en Teemu Pukki. Dit is goed voor mijn ontwikkeling als speler en ik hoop dat ik hier komend seizoen mijn voordeel mee kan doen bij FC Twente.’