Ricky van Wolfswinkel op huurbasis naar Saint-Étienne

6 augustus 2014

Ricky van Wolfswinkel speelt komend seizoen voor AS Saint-Étienne. De Franse club heeft met Norwich City een akkoord bereikt over een huurovereenkomst van een seizoen.

Ricky van Wolfswinkel krijgt bij Saint-Etienne weer de kans om op het hoogste niveau te voetballen. De Franse club, die afgelopen seizoen als vierde eindigde in de Ligue 1, neemt de Nederlandse spits op huurbasis over van Norwich City. Met die Engelse ploeg degradeerde Van Wolfswinkel (25) afgelopen seizoen uit de Premier League.
De tweevoudig international verhuisde vorig jaar van Sporting Portugal naar Norwich City. Met Saint-Etienne gaat Van Wolfswinkel dit seizoen de Europa League in.

Norwich City manager Neil Adams was op de website zeer positief over de professionaliteit die Ricky tentoonstelde ondanks het moeilijke eerst seizoen die hij bij de club heeft gehad. “Dit is een kans voor hem om weer regelmatig te spelen en te proberen net zo vaak te scoren als hij in het verleden deed.”

Ricky van Wolfswinkel zelf over AS Saint-Étienne: “Ik ben erg blij dat ik me bij Saint-Étienne kan aansluiten. Ik heb een heel goed gevoel overgehouden aan de gesprekken met de coach Christophe Galtier, de president en leden van het bestuur. Saint-Étienne is een hele grote club in Frankrijk met geweldige, fanatieke supporters. De coach en het team hebben vorig seizoen met een vierde plaats en plaatsing voor de Europa League een geweldige prestatie geleverd. Mijn doel is hier heel hard te werken en belangrijk te zijn voor het team.”

De spits uit Woudenberg, die eerder in Nederland bij Vitesse en FC Utrecht voetbalde, gaat bij de Franse recordkampioen spelen met het rugnummer 13.

Coach Christophe Galtier van AS Saint-Étienne: “We hebben Ricky lang gevolgd en dachten dat een definitieve overgang niet haalbaar zou zijn. Ricky is een speler die wij normaal gesproken niet kunnen kopen. Ricky kende ik via een vriendschappelijke wedstrijden tegen Sporting Lissabon, twee jaar geleden. Toen ik hoorde dat een verhuur door de degradatie van Norwich City bespreekbaar was ben ik direct in contact getreden met zijn adviseur en heb ik de speler op het kantoor van de VVCS ontmoet. Hij is een echte doelpuntenmaker en een jongen die zich snel aanpast. Hij zal rustig worden gebracht omdat hij herstellende is van een kleine kniekneuzing. Onze verwachting is dat hij volgende week volledig kan aansluiten bij de groepstraining.”

Ricky van Wolfswinkel werd in de onderhandelingen met Saint-Étienne bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.