Ricky van Wolfswinkel tekent voor 4 jaar bij Norwich City

25 maart 2013

Ricky van Wolfswinkel verlaat aan het eind van dit seizoen na 2 jaar het Portugese Sporting Lissabon. De éénvoudige internationaal verruilt Sporting Lissabon voor de huidige nummer twaalf van de Premier League: Norwich City, waar hij een contract voor 4 jaar mee overeen kwam.

Met de overgang is tien miljoen euro gemoeid, wat met additionele bonussen op kan lopen naar twaalf miljoen euro. In de overeenkomst is wel een ontbindende clausule opgenomen, mocht Norwich onverhoopt nog degraderen in Engeland.

Norwich-manager Chris Hughton is op de website van de “Canaries” uitermate verheugd met de deal. ‘Hij is de perfecte spits voor ons. Jong, ambitieus en een bewezen doelpuntenmaker. Hij is een talent dat zich bij ons verder wil ontwikkelen. En hij kan ook nog heel veel beter. Ik kijk ernaar uit om vanaf 1 juli met hem te gaan werken.’

Ricky van Wolfswinkel: ‘Het is voor mij een enorme uitdaging om in de Premier League te spelen. Hier heb ik als jonge speler van gedroomd. Dit is ook het perfecte moment. In de twee jaar bij Sporting Lissabon heb ik geleerd wat het internationale voetbal inhoudt. Fysiek en mentaal ben ik enorm gegroeid en voor mijn gevoel ben ik er nu klaar voor. De club voert een heel stabiel beleid waardoor ze aan het eind van het seizoen helemaal schuldenvrij zijn zonder inbreng van een grote financier. De club wordt breed gedragen en heeft een groot draagvlak in de omgeving. Het stadion is elke wedstrijd klem uitverkocht en de manager wil en kan de selectie in de zomer versterken met eigen geld’.

Bij Sporting Lissabon is de toekomst een vraagteken. Zaterdag stonden er verkiezingen op het programma voor de nieuwe president. Van Wolfswinkel had een gelimiteerde transfervergoeding van 22 miljoen in zijn contract staan. Met de aftredende president was er een akkoord over ongeveer de helft van dit bedrag. Op het moment dat de nieuwe president is gekozen zou alles weer open liggen en een kans op een transfer slinken.

Ricky van Wolfswinkel begon zijn carrière bij Vitesse waar hij in zijn eerste seizoen 8 keer scoorde. In de zomer van 2009 werd hij verkocht aan FC Utrecht waar hij in 73 officiële wedstrijden 30 keer het net vond. Van Wolfswinkel ging in 2011 over naar Lissabon waar hij in het eerste jaar furore maakte met 25 doelpunten in alle officiële wedstrijden. In het huidige seizoen trof hij tot dusver 14 keer het doel.

Ricky van Wolfswinkel werd in de onderhandelingen bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.