Ricky van Wolfswinkel van Norwich City naar Real Betis Sevilla

1 september 2015

Komend seizoen speelt Ricky van Wolfswinkel in het zuiden van Spanje voor Real Betis Sevilla. De 26-jarige aanvaller komt dit seizoen op huurbasis uit voor het Spaanse Real Betis. De club uit Andalusië huurt hem van Norwich City tot het einde van het seizoen.

Het begrip ‘last minute transfer” werd gisteren wel heel letterlijk genomen.Eén minuut voor het verstrijken van de transferdeadline was Ricky van Wolfswinkel pas verzekerd van zijn transfer naar Real Betis.

Ricky van Wolfswinkel kwam eerder uit voor Vitesse, FC Utrecht, Sporting Lissabon, Saint-Étienne en Norwich City. In 200 competitiewedstrijden scoorde hij tot dusver 64 doelpunten.

Ricky van Wolfswinkel over zijn transfer: “Bij Norwich had ik het gevoel niet snel aan spelen toe te komen dit seizoen. Alhoewel ik een goede voorbereiding achter de rug heb kregen de spitsen die Norwich City vorig seizoen naar de Premier League schoten de voorkeur. Iets waar ik overigens alle begrip voor op kan brengen. Vorige week stond ik verrassend genoeg wel in de basis en speelde ik een goede wedstrijd tegen Rotherham voor de Capital Cup en scoorde ik een belangrijk doelpunt. Desondanks zat ik zaterdag weer op de bank en viel een van mijn concurrenten later in de wedstrijd in. Ik ben totaal niet bang voor concurrentie en bereidde me dan ook voor op de komende concurrentiestrijd, maar een voetballer wil het liefst altijd spelen”.
“Plots meldde Real Betis zich bij mijn zaakwaarnemer, een geweldige club die mij graag wilde hebben en waar ik minuten kan gaan maken. De keuze voor Real Betis was dan ook niet moeilijk. Daarnaast denk ik dat de Spaanse Primera División goed bij mij past. Voor de zekerheid heb ik nog even gebeld met Rafael van der Vaart, hij was ook heel positief over de club. Bovendien spelen ze in fantastische groen witte shirts en die kleuren hebben mij veel goeds gebracht bij Sporting Lissabon”, sluit de sympathieke van Wolfswinkel af met een knipoog.

Ricky van Wolfswinkel werd in de onderhandelingen met Real Betis bijgestaan door de VVCS.