Ricky van Wolfswinkel vrijgesproken door UEFA

20 november 2012

Ricky van Wolfswinkel kan donderdag gewoon in actie komen voor Sporting Lissabon in het Europa League duel tegen FC Basel.
Tegen Van Wolfswinkel werd een onderzoek ingesteld, nadat hij tijdens het Europa League duel tegen Racing Genk een obsceen gebaar gemaakt zou hebben richting zijn eigen supporters.
De UEFA stelde een onderzoek in maar kwam al snel tot de conclusie dat er totaal geen sprake was van opzet bij de topscorer van Sporting Lissabon.

Ricky van Wolfswinkel is opgelucht dat het recht snel zegevierde. “Het was voor mij al een totale verrassing dat er überhaupt een onderzoek aan te pas kwam”,  reageert de spits vanuit Lissabon. “Na een doelpunt juich ik altijd zo. Ik kus mijn hand en steek die in de lucht voor mijn geliefden. Helaas werd er op een ongelukkig moment een foto genomen, wat een verwarrend gebaar met mijn hand weergaf. Beelden die het totale plaatje lieten zien spraken voor zich en lieten aan duidelijkheid niets te wensen over. Ik heb een hele goede band met de supporters en zou nooit en te nimmer zo reageren”,  aldus de oud-speler van Vitesse en FC Utrecht.