Ricky van Wolfswinkel wil prijzen winnen met FC Basel

14 juni 2017

Ricky van Wolfswinkel maakt na een zeer succesvol seizoen bij Vitesse weer een stap naar het buitenland. De 28-jarige spits tekent vandaag een driejarig contract bij de Zwitserse topclub FC Basel, dat de afgelopen acht seizoenen kampioen werd in de Swiss Super League.

“Ik verlaat Vitesse echt met pijn in het hart, maar het hele plaatje klopt bij FC Basel en deze kans wilde ik niet laten lopen.”

Van Wolfswinkel keerde vorig jaar terug bij Vitesse, de club waar hij op 5 april 2008 zijn debuut in het profvoetbal maakte. Daarna speelde hij bij FC Utrecht (twee seizoenen), Sporting Lissabon (twee seizoenen), Norwich City, Saint-Étienne en Real Betis. “De jaren bij FC Utrecht en Sporting waren fantastisch, maar daarna heb ik drie seizoenen gehad waarin ik minder speelminuten maakte. Daarom heb ik vorig jaar bewust de stap naar Vitesse gemaakt, om weer lekker wekelijks te spelen en het plezier terug te vinden. Dat is me zeker gelukt. Ik heb het afgelopen seizoen echt enorm genoten. Ik weet weer hoeveel voetbal me waard is, dat ik een bevoorrecht mens ben dat dit mijn werk is.” Het was dan ook een uiterst succesvol seizoen voor de goaltjesdief uit Woudenberg. Van Wolfswinkel scoorde 20 keer in 28 competitieduels. Daarmee bleef hij één doelpunt achter op topscorer Nicolai Jørgensen van Feyenoord. “Daar baalde ik op die slotdag nog wel even van, want het zat er echt in. Op die 20 goals ben ik natuurlijk ook hartstikke trots.”

Bekerfinale

En dan was er natuurlijk nog die onvergetelijke zondag 30 april in De Kuip. Met twee goals was Van Wolfswinkel de grote man in de bekerfinale tegen AZ (2-0), waarmee hij Vitesse de eerste prijs in de 125-jarige clubhistorie bezorgde. “Een prachtige dag voor iedereen die betrokken is bij Vitesse. Voor mij persoonlijk was het ook het hoogtepunt uit mijn carrière, voorlopig dan. Het was mijn eerste prijs en om die te winnen met de club waar je bent grootgebracht en doorgebroken is heel mooi. Na de finale zei ik dat ik er enorm naar uitkeek om de Europa League in te gaan met Vitesse en zo stond ik daar ook echt in op dat moment, maar in het voetbal kunnen dingen soms gek lopen.”

Klik hier voor een kijkje achter de schermen bij de overgang van Ricky naar FC Basel.

Vertragsunterschrift