Robbert te Loeke rondt zijn HBO-studie succesvol af

18 mei 2016

Afgelopen dinsdag heeft Robbert te Loeke zijn eindpresentatie verzorgd die behoorde bij zijn scriptie. Robbert deed dit met verve waarmee hij zijn Hbo-studie succesvol afrondde en daarmee heeft hij zijn felbegeerde Bachelor-diploma op zak.

Robbert begon samen met zijn studiegenoten aan de Hbo-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap in september 2011. Na Lloyd Borgers is hij de tweede student van deze lichting die zijn studie heeft afgerond. De overige studenten hebben voor een verlengd traject gekozen. Hoewel Robbert tijdens zijn studietijd een aantal keer een transfer heeft gemaakt, heeft hij zijn Hbo-studie ‘gewoon’ kunnen vervolgen. Wederom een bewijs van het voordeel van studeren aan de VVCS Academy.

Doordat Robbert bij verschillende clubs heeft gespeeld, kwam hij ook op het idee voor zijn eindscriptie. Hij heeft namelijk onderzoek gedaan naar de omgevingsfactoren die van invloed zijn op de financiële positie van clubs in de Eredivisie. Waarbij het accent ligt op clubs die gaan promoveren c.q. net gepromoveerd zijn. Het doel hiervan was om te onderzoeken hoe een Betaald Voetbal Organisatie (BVO) de inkomsten kan inzetten in de strijd tegen directe degradatie. Robbert heeft hierbij gebruik gemaakt van zowel een kwantitatief- als kwalitatief onderzoek onder alle BVO’s. Tevens heeft Robbert gebruik gemaakt van informatie van KNVB Expertise.

De afronding van zijn Hbo-studie bestond uit het presenteren en verdedigen van zijn eindscriptie aan de examencommissie en aan een werkveld-specialist. De beoordelaars waren erg tevreden over het resultaat van het onderzoek van Robbert. Zij waren tevens tevreden over de bewezen expertise op het gebied van zijn onderwerp. Dit kwam vooral naar voren toen de beoordelaars kritische vragen mochten stellen. Robbert wist zich hierop prima te verdedigen, waarmee het bewijs van zijn expertise voor hen geleverd was. Zij beoordeelden de eindscriptie van Robbert dan ook met een acht.

Vanzelfsprekend was Robbert erg verguld met dit resultaat. Zelf zegt hij hierover: “met dit resultaat is het harde werken van de laatste maanden beloond. Achteraf gezien had ik veel eerder moeten beginnen met bikkelen om mijn scriptie af te ronden. Helemaal met dit resultaat in het achterhoofd. Dit geeft echt zo’n goed gevoel!”

De VVCS feliciteert Robbert met dit prachtige resultaat en wenst hem veel succes bij het vervolg van zijn carrière. Hij heeft hiermee een mooie basis gelegd voor zijn toekomst.