Roland Bergkamp op huurbasis naar VVV- Venlo

31 augustus 2012

Roland Bergkamp zal dit seizoen op huurbasis uitkomen voor de geel-zwarte formatie uit Venlo. Bergkamp maakte ruim een jaar geleden de overstap van Excelsior Rotterdam naar Brighton Albion and Hove, uitkomend in de Championship van Engeland.

Brighton draaide als promovendus een fantastisch seizoen en eindigde bij de eerste 10. De selectie was kwalitatief sterk en de concurrentie groot, hetgeen Bergkamp deed besluiten om terug te keren naar de vaderlandse Eredivisie. Bergkamp over zijn verhuur: ”Brighton is een fantastische club en ik vindt het ontzettend jammer dat ik niet definitief ben doorgebroken. Alles bij de club is gericht op promotie naar de Premier League en de concurrentie is moordend. Bij VVV-Venlo denk ik meer kans te maken op speelminuten. Ik heb enorm veel zin om weer voor volle stadions te spelen en ga alles geven om een goed seizoen bij VVV-Venlo te draaien. Een voordeel hierbij is dat ik de trainer van VVV-Venlo, Ton Lokhoff goed ken vanuit mijn periode bij Excelsior en hij precies weet wat voor een type spits ik ben. Ik kijk uit naar mijn debuut.”