Ruud’s WK in dienst van SOS-Kinderdorpen

4 mei 2006

SOS-Kinderdorpen is door de FIFA gekozen tot officieel goed doel voor het WK 2006. Al drie jaar lang werkt deze organisatie samen met de FIFA aan een van de meest wervende projecten dat ooit in de voetbalwereld plaats is opgezet. Ruud van Nistelrooy heeft zijn naam verbonden aan dit mooie initiatief.

Iedere WK donatie die SOS-kinderdorpen ontvangt, draagt bij aan de bouw van zes nieuwe kinderdorpen, waar in totaal 800 weeskinderen een thuis krijgen. Ook kunnen 5.000 kinderen en nog eens 5.000 families uit de nabije omgeving gebruik maken van de voorzieningen van deze dorpen.

De zes nieuwe kinderdorpen worden gebouwd in Brazilië, Mexico, Nigeria, Zuid Afrika, Oekraïne en Vietnam. SOS Kinderdorpen Nederland heeft de financiering van het Mexicaanse dorp Morelia voor haar rekening genomen.

Namens Hans van Breukelen (ambassadeur SOS-kinderdorpen) en Ruud van Nistelrooy, die zijn naam aan het shirt heeft verbonden, vragen SOS-Kinderdorpen clubs en organisaties om een bijdrage te leveren voor dit goede doel.

Dit kan door bijvoorbeeld 50 shirts te kopen á € 15,- en met deze shirts bijvoorbeeld een verloting te doen onder supporters en/of sponsoren, of als prijs te geven bij open dagen of een penalty-bokaal. Kortom, er is altijd wel een goed doel te vinden voor dit project.

Het shirt waar Ruud van Nistelrooy zijn naam aan heeft gegeven is een kwalitatief mooi oranje shirt met daarop geprint: Ruud van Nistelrooy scoort voor SOS-kinderdorpen, en aan de binnenkant geprint GOAL.

SOS Kinderdorpen probeert via de voetballerij een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Dit initiatief verdient alle steun!