Samenwerking KNVB, VVCS en HBO Drechtsteden leidt tot een unieke opleiding

1 september 2017

Deze week is de cursusgroep ‘Effectief vergaderen’ van start gegaan op de KNVB Campus te Zeist. De groep bestaat uit 9 deelnemers, waarvan 2 voormalige Oranjeleeuwinnen.

Tijdens de verschillende bijeenkomsten welke de VVCS regelmatig heeft met de KNVB, liet de laatste partij regelmatig weten de wens te hebben om (oud-)spelers en speelsters actief te betrekken bij een aantal commissies binnen het Betaalde Voetbal. De VVCS deelde deze wens. Immers, de inbreng vanuit de praktijk is een waardevolle toevoeging aan de expertise binnen verschillende commissies.

De VVCS heeft hierop haar opleidingspartner, HBO Drechtsteden, benaderd om te bespreken wat hiervoor de mogelijkheden zijn. Vervolgens heeft de KNVB in samenwerking met de VVCS en HBO Drechtsteden een programma ontwikkeld om de inbreng van spelers en speelsters te faciliteren. Het uiteindelijke doel van deze 4 maanden durende post-bachelor ‘Effectief vergaderen’ is het lidmaatschap van een KNVB-commissie.

Deze week is de cursusgroep van start gegaan op de KNVB Campus te Zeist. De groep bestaat uit 9 deelnemers, waarvan 2 voormalige Oranjeleeuwinnen. Na het voorstellen en de uitleg begon dan de daadwerkelijke eerste les. Namens de KNVB heeft Mark Boetekees een workshop verzorgd over de organisatie van de KNVB in het algemeen en de werkwijze van de verschillende commissies in het bijzonder. De overige bijeenkomsten bestaan uit de volgende onderdelen:

– Mondelinge behandeling tuchtcommissie
– Communicatieve vaardigheden
– Adviescommissie tuchtrecht betaald voetbal
– Arbitragecommissie
– Afsluitende integratieve casus tuchtrecht

Na de eerste bijeenkomst waren de deelnemers erg enthousiast en zagen zij uit naar het vervolg van de opleiding. Wij wensen de deelnemers veel plezier en succes bij deze unieke en interessante opleiding. De deelnemers die de Pilot-opleiding volgen zijn:

– Bram van Polen
– Steef Nieuwendaal
– Benjamin v/d Broek
– Daphne Koster
– Mark-Jan Fledderus
– Jordens Peters
– Leonne Stentler
– Willem Janssen
– Robin Pröpper