Siem en Luuk de Jong lanceren nieuw initiatief De Jongsters

1 mei 2014

De beste manier om iets te leren? Door het te doen! Zo werkt het eigenlijk met alles. Je kunt alleen het beste uit jezelf halen door zélf actie te ondernemen. Dit is de gedachte achter het nieuwe initiatief van Siem en Luuk de Jong dat vormt krijgt in een online platform: Jongsters.nl.

Hier kunnen kinderen barstensvol energie zich aanmelden en een profiel aanmaken. Het platform werd vanmiddag door de voetbalbroers bij hun oude amateurclub DZC’68 in Doetinchem gelanceerd.
Met wekelijkse uitdagingen, sportief of maatschappelijk, worden ‘Jongsters’ letterlijk en figuurlijk in beweging gebracht. Ajax-aanvoerder Siem de Jong: “Deze uitdagingen delen Luuk en ik op het platform. Jongsters laten via een foto of video zien hoe zij de uitdagingen volbrengen en kunnen daar punten mee verdienen. Jongsters met de meeste punten maken kans op mooie prijzen.”      

Luuk de Jong, spits van Newcastle United, vult zijn broer aan: “We stimuleren kinderen om de wereld, dus hun buurt, om zich heen te verbeteren en daarmee zichzelf te ontwikkelen. Waarom? Omdat je met één stap extra zomaar het doel kunt bereiken en dan inziet dat initiatief nemen en ‘je best doen’ ontzettend leuk is. We vinden dat we daarin een voorbeeldrol hebben en willen graag een concrete bijdrage leveren aan de uitdagingen in de huidige maatschappij. Niet alleen in het veld, juist ook in de buurt, thuis of op school. Daarom zeggen we: Jongsters schoppen het verder!”
De lancering van De Jongsters vormde ook het startsein voor het eerste Jongsters-project: De Uitblinkers. Een project dat positief coachen beloont en door voetbalvereniging DZC’68 wordt geïmplementeerd. Zo onderstreept Siem de Jong zijn verkiezing tot Maatschappelijk Voetballer van het Jaar. Een deel van de door Vriendenloterij en Eredivisie beschikbaar gestelde geldprijs die daarmee gemoeid was, wordt geïnvesteerd in het project.