Spelers blij met invoering van officiële wedstrijdbal eredivisie

11 april 2006

Vanaf volgend seizoen wordt er in de eredivisie met een officiële wedstrijdbal gespeeld. Dat werd vandaag door de Eredivisie CV bekend gemaakt. Voetballers zullen blij zijn met deze beslissing, want er waren de laatste tijd veel klachten over de grote verschillen in kwaliteit en eigenschappen van de diverse ballenmerken.

In navolging van de Spaanse- en Engelse competitie heeft ook de eredivisie vanaf volgend seizoen een officiële wedstrijdbal. Gekozen is voor de Brillant bal van het merk Derbystar. Deze bal, die ook in de eerste divisie als officiële wedstrijdbal gebruikt wordt, had ook de voorkeur van de meeste spelers.


Derbystar, vanaf komend seizoen de officiële wedstrijdbal van de eredivisie

In elk geval elf clubs zullen vanaf komende zomer bij hun thuiswedstrijden gebruik maken van de Derbystar. De overige clubs (waaronder Ajax en PSV) zitten nog vast aan een doorlopend contract met een ander merk. Op de bal zullen zowel het eredivisie- als de verschillende clublogo’s worden afgebeeld.

VVCS-voorzitter Danny Hesp reageert namens de spelers opgetogen op het nieuws dat er meer uniformiteit in wedstrijdbal ontstaat: ‘We zijn al een hele tijd van mening dat er één officiële bal moet komen in de eredivisie. Want als je streeft naar optimale en eerlijke omstandigheden, dan hoort daar ook zeker het gebruik van één en dezelfde wedstrijdbal bij. Vandaar dat de Centrale Spelersraad daar bij de ECV op heeft aangedrongen. We zijn dan ook erg blij dat vanaf het komende seizoen ten minste elf clubs met de Derbystar zullen spelen.’