Spelers PSV stemmen voor FIFA/FIFPro World XI

2 november 2015

Afgelopen week hebben de spelers van landskampioen PSV gestemd voor de FIFA/FIFPro World XI. De spelers gaven elk hun mening over de beste verdedigers, middenvelders en aanvallers van het kalenderjaar 2015.

De in Nederland door de VVCS georganiseerde stemming vond plaats op de Herdgang. VVCS-voorzitter Danny Hesp was tezamen met een filmploeg van FIFPro aanwezig om de stemming te filmen en interviews af te nemen. Ondanks de vaak lastige keuzes bij het samenstellen van het team was het enthousiasme groot bij de spelers. Dat men de mogelijkheid heeft om collega’s te eren met een plaats in het team maakt deze verkiezing des te specialer. Zal er ook dit jaar plaats zijn voor een Nederlandse prof? Vorig jaar werd Arjen Robben samen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo verkozen tot beste drie aanvallers ter wereld.

Op 26 november zal FIFPro een shortlist presenteren met daarop 55 spelers die wereldwijd door ruim 25.000 spelers zijn geselecteerd. Ook de Nederlandse profs in ere- en eerste divisie hebben hun beste 11 opgegeven. Tijdens de FIFA Ballon d’Or op 11 januari 2016 zal de World XI worden bekendgemaakt.