Spelers Veendam teleurgesteld in KNVB

5 april 2013

Gisteren stond een VVCS delegatie, bestaande uit Danny Hesp, Louis Everard en Ad Dieben, de spelersgroep van Veendam bij tijdens hun laatste “werkdag”.

Na een korte toelichting van de, overigens prima meedenkende, curator, diende een ieder zijn ontslagbrief in ontvangst te nemen. Hierna werden onder begeleiding van een UWV buitendienstmedewerker de formulieren ingevuld om in aanmerking te komen voor loondoorbetaling tijdens de opzegperiode van zes weken, welke de curator in acht heeft te nemen.

Daarna was het aan de VVCS delegatie om alle nog levende vragen te beantwoorden. Dit betrof onder meer de (on)mogelijkheden tot het trainen en spelen bij andere clubs, hun verplichtingen en rechten tijdens de komende periode, de VVCS sollicitatie service, de VVCS re-integratie service en team VVCS. Toen bleek ook het nodige onbegrip en irritatie over de enthousiaste uitlatingen in de pers van KNVB competitieleider Gijs de Jong. Nog voordat alle spelers (lees: leden van de KNVB) hun ontslagbrief kregen uitgereikt, sprak dit KNVB boegbeeld over de prachtige mogelijkheden welke de faillissementen van Veendam en eerder AGOVV de eerste divisie zouden bieden. Vervolgens werden er door spelers begrijpelijkerwijze de nodige vraagtekens geplaatst bij de waarde van de licentie welke Veendam voor het lopende seizoen kreeg. Meerdere spelers bleken dit seizoen te hebben (bij-)getekend in het vertrouwen dat een KNVB  licentie gezien kon worden als een soort garantie om dit seizoen wel normaal uit te kunnen spelen. Hoe anders bleek de realiteit deze weken. Er bleek alleen al zo’n zeven ton Euro’s aan liquide middelen nodig om de resterende wedstrijden te spelen… Hoe is dat mogelijk op een begroting van ruim € 2.000.000,–, negen maanden na de start van de competitie? Wat is dan de werkelijk waarde van een KNVB licentie?

De VVCS heeft beloofd de KNVB hierop te zullen aanspreken. Wordt dan ook vervolgd.