STATEMENT VVCS

7 december 2012

Met verbijstering en afschuw heeft de VVCS de berichtgeving rondom het overlijden van Richard Nieuwenhuizen, grensrechter van sc Buitenboys, gevolgd.

Door deze gebeurtenis raakt de voetbalfamilie verder verwijderd van haar doelstelling om een ieder een beschermd en veilig sportklimaat te bieden.
Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en vrienden van het slachtoffer en een ieder die betrokken is bij sc Buitenboys.

De KNVB heeft besloten dat alle wedstrijden in het amateurvoetbal voor komend weekend worden afgelast. Wat de VVCS betreft had dit eigenlijk ook voor het betaald voetbal moeten gelden.

Het signaal dat het gehele betaald voetbal dit weekend wel afgeeft is het in achtnemen van een minuut stilte voorafgaan aan alle wedstrijden en het door zowel spelers als arbitrage dragen van een rouwband.
Ook de VVCS wenst haar verantwoordelijkheid te nemen. Wij roepen alle spelers op om voor, tijdens en na de wedstrijden van komend weekend in woord en gebaar duidelijk te maken dat wij ons nadrukkelijk wensen te distantiëren van elke vorm van buitensporig gedrag. Wij kiezen nadrukkelijk voor FAIR PLAY en RESPECT.

En we roepen onze leden op om dit niet te beperken tot de wedstrijden van komend weekend maar ook voor de toekomst.