Stem mee voor de nieuwe voorzitter van de FNV

22 januari 2021

In een vereniging hebben alle leden inspraak. Zo ook bij de FNV. Als lid van de VVCS ben je automatisch aangesloten bij de FNV.

Elke vier jaar bepalen de leden de koers en richting van de FNV én wie daar leiding aan gaan geven. De  voorzitter van de FNV wordt op democratische wijze verkozen door de leden. Jouw stem is dus belangrijk.

Omdat de zittingstermijn van het huidige bestuur in 2021 afloopt, organiseert de FNV nieuwe verkiezingen in het voorjaar van 2021. Samen met de andere FNV-leden bepaal jij wie er van 2021 t/m 2025 aan het roer staan van de grootste vakbeweging van Nederland. Een belangrijke keuze!
Van 4 februari t/m 9 maart 2021 kunnen alle bijna 1 miljoen FNV-leden aangeven wie volgens hen aan het roer van de FNV moet staan. Als lid van de VVCS mag jij je stem uitbrengen en bepaal jij mede wie het boegbeeld wordt van de FNV. De FNV hoopt ook op jouw stem.

Je vindt alle informatie over de voorzittersverkiezing via deze link. Uiteraard vind je hier wie de kandidaten zijn, maar ook wat de functie inhoudt, hoe je met de kandidaten kennis kan maken en hoe de verkiezingsprocedure eruit ziet.

Ben je lid van de VVCS en wil je je stem uitbrengen? Stuur dan uiterlijk donderdag 28 januari 2021 om 10.00 uur een email naar s.bakker@vvcs.nl met daarin je naam en huisadres. Via de FNV ontvang je dan de stembrief met jouw unieke stemcode.