Studerende voetballers stellen zich voor…

2 januari 2013

Vanaf september 2012 zijn er wederom  meer dan 30 jonge voetballers gestart met de MBO-opleidingen Commercieel medewerker en Junior accountmanager aan de VVCS Academy. Middels een kort interview stellen we graag  deze voetballers aan u voor. Deze week Ajax-talent Branco v/d Boomen.

Branco, vertel in het kort eens iets over jezelf?
“Ik ben 17 jaar en voetbal op het middenveld bij Ajax. Mijn sterke punten zijn: passing en overzicht. Mijn wendbaarheid is een punt waar ik hard aan werk om dat te verbeteren.
Ik woon in Veldhoven bij mijn ouders en heb 1 broertje; Vinnie. Verder ben ik een rustige jongen die het liefst samen met vrienden en familie van zijn vrije tijd geniet. Mijn favoriete vakantieland is Portugal.”

Je volgt de MBO-opleiding Commercieel Medewerker niveau 3 aan de VVCS Academy. Waarom heb je voor de VVCS Academy gekozen?
“Deze opleiding is goed te combineren met het voetballen en ik bespaar zo veel reistijd. Ik reis al bijna elke dag van Veldhoven naar Amsterdam, dus het scheelt enorm dat ik niet van en naar school hoef te reizen.”

Je moet ook stage lopen. Waar volg je dit en hoe bevalt het?
“Ik loop stage bij Sportcentrum Cardo. Het bevalt mij geweldig. Ik word goed begeleid en kan  daar leren wat nodig is voor het  vak van Commercieel medewerker.”

Wanneer ben je klaar met de opleiding?
“Ik ga ervan uit dat ik deze opleiding kan afronden in 1,5 jaar. Indien het heel goed gaat, zou ik dit schema zelfs nog kunnen bijstellen.”

Hoe zie je je eigen toekomst?
“Vanzelfsprekend hoop ik te slagen als profvoetballer.”

Geen voetballer, dan…?
“Ga ik werken in een Sportcentrum”

Hoogte- en dieptepunt tot nu toe?
“Mijn hoogtepunten zijn: mijn transfer van Willem II naar Ajax en de winst van het Europees Kampioenschap met het Nederlands XI-tal o.17. Het dieptepunt is dat ik mijn teen had gebroken en daardoor een tijdje uitgeschakeld was.”