Studerende voetballers stellen zich voor: Jairo Riedewald

30 oktober 2012

In september 2012 zijn er wederom  meer dan 30 jonge voetballers gestart met de MBO-opleidingen Commercieel Medewerker en Junior Accountmanager aan de VVCS Academy. Middels een kort interview stellen wij deze spelers graag  aan u voor. Deze week Ajax-talent Jairo Riedewald.

Jairo, vertel in het kort eens iets over jezelf?
“Mijn naam is Jairo Riedewald en ik ben 16 jaar. Ik speel in de B1 van AFC Ajax. Dit is mijn 6e seizoen bij deze club. Mijn positie is laatste man. Ik woon in Hoofddorp met mijn vader, moeder, broer en zus.”

Welke opleiding volg je aan de VVCS Academy en waarom heb je voor de VVCS Academy gekozen?
“De opleiding die ik volg is Commercieel medewerker en ik heb hiervoor gekozen omdat het makkelijk te combineren is met mijn voetbal.”

Wanneer denk je klaar te zijn met de opleiding?
“Mijn doel is de opleiding in een jaar af te ronden. Lukt dat niet, dan doe ik er 1,5 jaar over en  is het ook goed.”

Jij loopt ook stage. Waar volg je die en hoe bevalt het?
“Ik loop stage bij Health City en het bevalt goed. Ik zit achter de receptie en ik doe administratieve taken zoals het verwerken van aanmeldingen voor lidmaatschappen, het bellen van debiteuren en het maken van service calls. Ik bel dan mensen als ze net lid zijn of het ze bevalt en als ze nog niet geweest zijn dan nodig ik ze uit om de eerste keer samen met een vriend of vriendin te komen zodat de drempel lager is.”

Hoe zie jij je eigen toekomst?
“Voor mijn toekomst hoop ik in goede gezondheid met topvoetbal een aantal successen te behalen.”

Hoogtepunt/dieptepunt tot nu toe?
“Gelukkig nog geen dieptepunten maar hoogtepunt was vorig seizoen. We hebben toen als B1 de Aegon Future Cup gewonnen,  zijn landskampioen geworden en daarna nog de Supercup gewonnen.”

Als je geen voetballer zou zijn, wat zou je dan willen worden?
“Op het  moment kan ik niets anders bedenken dan voetballer worden, misschien moet je mij dat later als ik groot ben nog eens vragen, haha.”

Sterke/zwakke punten?
“Mijn sterke punten zijn dat ik sociaal ben, attent en ad rem. Mijn zwakke punt is dat ik snel afgeleid ben, behalve tijdens voetbal ;-)”

Wat is je favoriete vakantieland?
“Mijn favoriete vakantieland is Zuid Frankrijk.”

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
“In mijn vrije tijd relax ik zoveel mogelijk.”