Succesvolle introductie-bijeenkomst nieuwe Hbo-studenten

30 augustus 2018

Afgelopen dinsdag kwamen de nieuwe Hbo-studenten in het kantoor van de VVCS bijeen voor de introductie-bijeenkomst. Het doel hiervan is om met elkaar kennis te maken en een nadere uitleg te krijgen over de werkwijze van de Hbo-opleiding die zij gaan volgen.

Tijdens deze introductie-bijeenkomst ontvingen de studenten van zowel de 4-jarige Hbo-studie Topsportmanagement & Ondernemerschap als de 2-jarige Hbo-opleiding Business & Innovation instructies over de virtuele klas en de elektronische leeromgeving. Ook werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de instellingen van hun laptops en headsets te testen. Daarnaast kregen de studenten uiteraard uitleg over de opleiding van hun keuze.

Na een korte pauze werd de bijeenkomst vervolgd met een korte introductie van de eerste drie vakken van de opleiding. Te weten: Marktkennis, Persoonlijke effectiviteit en ICT-vaardigheden. Tevens ontvingen de studenten al opdrachten, ter voorbereiding op de eerstkomende (virtuele) lesavond.

Een goede ontwikkeling is dat in deze lichting ook weer een paar jonge profvoetballers zitten van dezelfde club. Zo volgen Jelle Duin en Mees Kaandorp van AZ Alkmaar de Hbo-opleiding. En van sc Heerenveen volgen Rein Smit en Guus Offerhaus dezelfde opleiding. Ook Pepijn Doesburg, Cali Daniël en Bo van Essen mogen we nog scharen onder de noemer van jonge profvoetballers die verder denken dan alleen hun voetbalcarrière. De groep wordt verder aangevuld door Belal Soleiman en Sam Kersten.

Wat de VVCS Academy betreft een prima groep van profvoetballers die gemotiveerd is om hun voetbalcarrière succesvol te combineren met een Hbo-opleiding.