Succesvolle introductiebijeenkomst voor nieuwe Mbo-studenten

23 augustus 2013

Eergisteren kwamen alle nieuwe studenten die aan de VVCS Academy een Mbo-opleiding gaan volgen bijeen voor een introductiebijeenkomst. Deze bijeenkomst vond plaats in het auditorium van het nieuwe kantoor van de FIFPro en VVCS te Hoofddorp. Na een welkomstwoord van VVCS-voorzitter Danny Hesp  werden de studerende voetballers door de verschillende docenten geïnformeerd over de komende studieperiode.

Studeren aan de VVCS Academy heeft vele voordelen, maar het is anders dan de meeste voetballers gewend zijn in het reguliere onderwijs. Omdat het een geheel andere aanpak vergt, kregen zowel de studenten van de opleiding Commercieel medewerker niveau-3,  als die van Junior accountmanager niveau-4, tijdens deze introductiebijeenkomst uitleg over de werkwijze van de virtuele klas en de elektronische leeromgeving. Aangezien ook de stage een belangrijk onderdeel vormt van beide Mbo-opleidingen, werden de studenten ook hierover uitvoerig geïnformeerd. Tevens werd uitgelegd wat de docenten van de studerende voetballers verwachten qua inzet, maar ook wat de spelers op hun beurt juist van de docenten mogen verwachten qua begeleiding.

Beide opleidingen beslaan normaliter anderhalf jaar. Echter, de ervaring heeft inmiddels geleerd dat sommige, zeer fanatieke, studenten de opleiding versneld kunnen doorlopen en de opleiding met een half jaar kunnen verkorten. De opleiding is op dit traject ingesteld, maar vanzelfsprekend is dit afhankelijk van de inzet en discipline van de studerende voetballers. Ook over dit verkorte traject werden de studerende voetballers geïnformeerd.

Naast de reeds lopende Mbo-klassen, zullen ook dit studiejaar weer ruim 30 voetballers vanuit heel Nederland beginnen met hun Mbo-opleiding aan de VVCS Academy. Vanzelfsprekend wensen wij allen veel succes!