Talkshow: “Jóuw financiële toekomst: de belangrijkste wedstrijd van je leven!”

1 september 2022

Op maandag 19 september zendt Rabobank een online talkshow uit, waaraan de VVCS een belangrijke bijdrage levert. Het onderwerp is de financiële toekomst van betaald voetballers en andere topsporters. Je kunt de talkshow ’s avonds tussen 20.00 en 21.00 uur volgen (internet). In het programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De bijzondere financiële positie van topsporters: VVCS-bestuurslid Steef Nieuwendaal blikt terug op zijn profperiode. Hoe heeft dit zijn financiële toekomst gevormd?
  • Vermogensopbouw: wat zijn je mogelijkheden om vermogen voor de toekomst op te bouwen?
  • Wat kun je nu al doen om er later financieel goed voor te staan?

Naast Steef Nieuwendaal wordt de VVCS vertegenwoordigd door Ben-Ivar Kolster, die als financieel coach voor profvoetballers zijn ervaringen deelt. Hij gaat in gesprek met Ibrahim Esilcimen en Gerdine Vereijken, beiden adviseur Private Banking bij Rabobank. Verder schuift Wilbert van Maasakkers aan. Hij is beleggingsspecialist bij Rabobank.

Ben-Ivar: ”Als je een vermogen wilt opbouwen, kun je het beste vroeg beginnen. Maar dan moet je het wel verstandig doen. Ik merk dat er in de kleedkamer veel wordt gesproken over snel winsten maken. Het gevaar daarvan is dat je ongemerkt veel risico loopt om je geld te verliezen. Helaas heb ik dat al vaak voorbij zien komen. Daarom proberen we jonge profs bewust te maken van de mogelijkheden die er zijn om op een rustige manier je geld weg te zetten. Als dit onderwerp je interesseert, zou ik zeker de tijd nemen om te kijken.”

Jóuw financiële toekomst: de belangrijkste wedstrijd van je leven! Kijk voor meer info en om aan te melden op https://rabo.nl/ob/topsport. De online talkshow vindt plaats op maandag 19 september van 20.00 tot 21.00 uur.