Team VVCS’ers Van der Heijden en Kazlauskas vinden onderdak in de Gouden Gids Divisie

1 september 2005

Twee spelers van het Team VVCS voor contractloze spelers hebben onderdak gevonden in de Gouden Gids Divisie. Michael van der Heijden traint vandaag voor het eerst mee met zijn nieuwe club FC Omniworld. Charles Kazlauskas gaat met onmiddellijke ingang aan de slag bij TOP Oss.

Michael van der Heijden werd na bemiddeling van Marc van Hintum van de VVCS opgenomen in de selectie van FC Omniworld. Opvallend is dat Van der Heijden op 12 juli met het Team VVCS reeds een oefenwedstrijd speelde tegen FC Omniworld.

Van der Heijden liet in die wedstrijd een goede indruk achter bij de technische staf van Omniworld. Maar gebrek aan budget was de reden dat Van der Heijden niet eerder benaderd werd. Besloten is nu dat Van der Heijden in eerste instantie op amateurbasis bij de jongste BVO aan de slag gaat.
Van der Heijden: ‘Het is jammer dat er bij Omniworld geen geld meer was voor een contractaanbieding. Maar ik heb besloten om nu in mijzelf te investeren en ben blij dat het seizoen eindelijk voor mij kan beginnen.’

Charles Kazlauskas (links) en Michael van der Heijden (midden) in actie voor Team VVCS op het FIFPro Tournament 2005 in Senlis. Ramon Luijten (rechts) speelt inmiddels ook bij FC Omniworld.

Ook Charles Kazlauskas speelde met het Team VVCS deze zomer tegen zijn nieuwe club. Op 8 juli jl. stond Kazlauskas in de oefenwedstrijd tegen TOP Oss nog in de spits geposteerd. TOP Oss ziet in hem echter in eerste instantie een centrale verdediger.

Trainer Hans de Koning werkte eerder bij Fortuna Sittard met Kazlauskas, die de laatste vier jaar bij NEC onder contract stond.

De 22-jarige Amerikaan maakt morgen reeds deel uit van de Osse selectie voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Kazlauskas werd bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.