Tim Bakens bereikt akkoord met De Graafschap over een 2-jarig contract

24 juli 2013

Tim Bakens zal (onder voorbehoud van de medische keuring) tot medio 2015 onder contract staan bij De Graafschap.

Tim begon zijn carrière in het betaalde voetbal in het seizoen 2001/2002, opmerkelijk genoeg ook bij De Graafschap.

Na 4 seizoenen bij ‘de Superboeren’ gespeeld te hebben verkaste hij naar RKC Waalwijk.  Daarna kwam Tim uit voor FC Volendam en Sparta om in 2010 de stap te maken naar de Zwitserse competitie. Bij Sankt Gallen speelde Tim 2 seizoenen. Afgelopen seizoen keerde Tim terug in Nederland. Met SC Cambuur beleefde Tim een fantastisch seizoen, op de laatste speeldag promoveerde SC Cambuur naar de Eredivisie wat tot totale gekte in Leeuwarden en omstreken leidde. Met de overstap naar De Graafschap is Tim weer terug op het oude nest.

Tim Bakens over zijn overstap: “De Graafschap heeft altijd een bijzonder plekje bij mij gehad. Ik ben er mijn carrière begonnen en de afgelopen jaren heb ik altijd contact onderhouden met mensen binnen de club.  De club is erg ambitieus en dat ben ik ook. Ik hoop mijn ervaring over te kunnen brengen op de spelersgroep. Afgelopen seizoen ben ik kampioen geworden en dat zou ik met De Graafschap ook mee willen maken.”

Technisch manager Roland Vroomans: “Van beide kanten was er meteen een klik en Tim gelooft in de kant die we met de club op willen. Ik ben dan ook zeer tevreden dat Tim voor ons gekozen heeft.”

Tim Bakens heeft zich in de onderhandelingen met De Graafschap laten bijstaan door de VVCS.