Tristan Berghuis keert terug bij Vitesse

5 september 2013

Op de laatste dag van de transferwindow verruilde Tristan Berghuis de jeugdopleiding van PSV voor de academie van Vitesse.

Berghuis maakte eerder aan het eind van het seizoen 2011-2012 de overstap van Vitesse naar PSV. Nu, ruim een jaar later, bewandelt hij de omgekeerde weg.
Tristan komt uit een echte voetbalfamilie Zijn oudere broer speelt al een aantal jaar in de Eredivisie (FC Twente, VVV-Venlo, AZ). Vader Frank Berghuis is eenmalig international en speelde in de jaren tachtig o.a. ook  voor PSV. Momenteel is Berghuis senior actief voor de Vitesse Voetbal Academie, als assistent-trainer van Jong Vitesse en techniektrainer van jeugdteams.

Tristan Berghuis speelde al zes seizoenen in de academie van Vitesse. Daarin scoorde hij 65 keer. Berghuis – doorgaans middenvelder – speelde zich nationaal en internationaal behoorlijk in de kijker. Hij maakte deel uit van het Nederlands elftal voor spelers onder de 17 jaar en beleefde daarnaast ook nog enkele aansprekende buitenlandse stages bij Tottenham Hotspurs en Chelsea FC.

Hoofd opleidingen bij Vitesse Gerry Hamstra: “Het was een enorme teleurstelling dat een toptalent als Tristan vorig jaar bij ons wegging. Nu ben ik harstikke blij dat hij de weg terug heeft gevonden. Kijkend naar de ambities van Vitesse en de plannen die we hebben met de academie, is dit een positieve ontwikkeling. Tristan is ook een typische Vitesse-speler: dynamisch en met een goede persoonlijkheid. Met zijn loopvermogen is hij een echte box-to-box voetballer, die uitstekend past in het moderne voetbal. Net als andere talentvolle spelers gaat Tristan, naast zijn reguliere teamtrainingen, een individueel talentenplan volgen. Het doel hiervan is om hem zo goed mogelijk voor te bereiden op een profcarrière en hem zo snel mogelijk de overstap naar de A-selectie te kunnen laten maken.”

Tristan Berghuis tekent bij Vitesse een contract voor twee jaar met optie voor nog een jaar en werd in de onderhandelingen bijgestaan door Louis Laros van de VVCS.