Tussenstand veldencompetitie Eredivisie

25 november 2022

De aanvoerders uit de ere- en eerste divisie geven wekelijks hun waardering aan de velden in Nederland. Na elke speelronde ontvangt VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko van de aanvoerders van de uitspelende clubs een tekstbericht met de waardering van 1 (slecht) tot en met 5 (topveld) voor het veld waarop zij gespeeld hebben.

De tussenstand in de Eredivisie na 14 speelronden:
Feyenoord bezet de koppositie met een gemiddelde score van 5. De beoordeling van de grasmat van AZ volgt op de voet met een gemiddelde van 4,67. Het veld van Ajax completeert de top-3 met een gemiddelde beoordeling van 4,38. De grasmat van Vitesse heeft vooralsnog de laagste beoordeling van de natuurlijke grasmatten met een gemiddelde van 3,14.

Opvallend, maar eigenlijk ook weer niet is dat Sparta Rotterdam dankzij de overgang van kunstgras naar echt gras een enorme sprong op de ranglijst heeft gemaakt.

De 4 resterende kunstgrasvelden in de Eredivisie eindigen onderaan. Het kunstgrasveld van FC Volendam scoort binnen deze groep met een gemiddelde van 2 het hoogst. Hekkensluiter is het kunstgrasveld van Excelsior met een gemiddelde van 1.