Unieke samenwerking VVCS en HBO Drechtsteden opnieuw bevestigd

21 december 2015

 


Louis Everard, directeur van de VVCS en Sjoerd Wiersma, vertegenwoordiger van HBO Drechtsteden, hebben met een ferme handdruk en een ondertekende overeenkomst de succesvolle samenwerking tussen beide partijen opnieuw bevestigd.


Nadat onlangs de beoordelingscommissie van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) de accreditatie voor de Hbo-opleiding Topsportmanagement & Ondernemerschap wederom heeft toegekend, stond niets een verdere samenwerking met onze onderwijspartner HBO Drechtsteden in de weg. Hoewel de samenwerking met HBO Drechtsteden altijd naar wens is verlopen, was het opnieuw toekennen van deze accreditatie een belangrijk criterium om de samenwerking te verlengen. Immers, de VVCS vindt het noodzakelijk dat de opleidingen die zij aanbiedt niet alleen van hoog niveau zijn, maar ook als dusdanig erkend zijn.

De beoordelingscommissie van de NVAO beoordeelt onderwijsinstellingen bij hun interne- en externe kwaliteitszorg. De onderdelen zoals de beoogde eindkwalificaties, het lesprogramma, de docenten, voorzieningen (virtuele klas en universitaire database), toetsing en gerealiseerde eindkwalificaties zijn hierbij de belangrijkste pijlers. Op alle onderdelen scoorde onze opleiding een voldoende. Uiteraard zijn wij trots op deze beoordeling. Tevens is dit voor ons de bevestiging dat wij samen met HBO Drechtsteden een uitstekende opleiding hebben neergezet.

Reden te meer om de unieke samenwerking met HBO Drechtsteden te verlengen. Hiermee kunnen ook de komende jaren (oud-)profvoetballers weer een Hbo-studie volgen die aansluit bij hun carrière en voldoet aan de gestelde voorwaarden. De bacheloropleiding Topsportmanagement en Ondernemerschap voorziet door zijn unieke concept in een stijgende behoefte van profvoetballers om naast hun voetbalcarrière een opleiding te volgen.