Van Hooijdonk door collega’s als beste gekozen

4 september 2002

Pierre van Hooijdonk is vanavond op het Spieren voor Spieren Profvoetbalgala in Veldhoven door zijn collega-voetballers als beste speler van het seizoen 2001-2002 gekozen. De Feyenoord-spits verzamelde meer stemmen dan de mede-genomineerden Cristian Chivu en Mark van Bommel.

Het was pas voor de tweede keer in de geschiedenis van het Profvoetbalgala dat een Feyenoorder tot beste speler werd gekozen. Ruud Gullit ging hem op het eerste gala in 1984 voor. Alle jaren daarna won een PSV-er of Ajacied.

 

Het was wat betreft de prijzen toch een Rotterdams gekleurd feest in Veldhoven. Robin van Persie won de prijs van grootste talent, Edwin Zoetebier die van beste keeper, Bert van Marwijk werd gekozen tot beste trainer en Jorien van den Herik mocht de prijs van Club van het Seizoen 2001-2002 in ontvangst nemen.

 

Zelfs tot Beste Speler van de Gouden Gids Divisie werd een Feyenoorder gekozen. Thomas Buffel (vorig seizoen Excelsior) speelt inmiddels immers voor de Rotterdamse UEFA Cup-houder.

 

Op het gala werd tevens een Oeuvreprijs uitgereikt aan John Bosman, vanwege zijn grote verdiensten voor het Nederlands voetbal.