Van Team VVCS tot bewaker Cristiano Ronaldo

24 maart 2015

In de zomer van 2012 meldde Jeffrey Fortes zich aan voor Team VVCS. Na zijn deelname aan Team VVCS wist Fortes een contract af te dwingen bij FC Dordrecht.

Na 2 seizoenen in de Jupiler League speelt hij dit seizoen met FC Dordrecht in de Eredivisie. Sinds oktober 2014 is Fortes ook international van Kaapverdië.

Na de met 2-1 verloren competitiewedstrijd bij Willem II hield Jeffry Fortes nog een slag om de arm. Een lichte enkelblessure zou hem mogelijk kunnen weerhouden van een nieuw internationaal avontuur met het nationale team van Kaapverdië. Gisteren nam Jeffry Fortes de laatste vraagtekens weg bij bondscoach Rui Aguas: de tweede aanvoerder van FC Dordrecht is beschikbaar voor de interland tegen Portugal op 31 maart in Estoril.

‘Die wedstrijd wil ik absoluut niet missen’, verheugt Fortes zich op de komende interland. ‘Bij Dordrecht speel ik de laatste wedstrijden op het middenveld, maar tegen Portugal hoop ik weer op mijn vertrouwde en geliefde positie als rechtsback te kunnen spelen. Zeker omdat ik dan ene Cristiano Ronaldo ga tegenkomen op die positie’, vertelt hij met pretoogjes.

Fortes behoort tot de vaste kern van de nationale selectie van Kaapverdië. Hij maakte ook deel uit van de spelersgroep die deelnam aan de Afrika Cup eerder dit jaar, waar de ‘Blauwe Haaien’ in de poulefase bleven steken. ‘Voor de nationale ploeg uitkomen blijft een bijzonderheid en het duel met Portugal is een wedstrijd die extra leeft.’

‘De interlandperiode betekent ook dat ik even de zinnen kan verzetten in een moeilijke periode met FC Dordrecht, want de strijd tegen degradatie is zwaar. Of ik nog steeds kan genieten van het spelen in de Eredivisie? Toch wel, want we hebben vorig seizoen keihard ervoor gestreden om nu op dit niveau uit te komen’, aldus Fortes, die een doorlopende verbintenis aan de Krommedijk heeft. ‘Nee, ik denk nog niet aan ontmoetingen met Telstar en MVV in het komend seizoen. Zolang we nog voor een wonder kunnen zorgen met FC Dordrecht, blijf ik daar in geloven.’

Bron: www.ad.nl