Vereniging van Contract Spelers                                                                                                            

Ik volg de adviezen van mijn coach. En van de VVCS.

Ook in het buitenland was ik lid. Van de VVCS

Ik stimuleer mijn spelers zich te ontwikkelen. Net als de VVCS

Nog geen club en toch fit het seizoen beginnen. Dankzij de VVCS.

Ook in het buitenland een goed contract. Door de VVCS

Mij voorbereiden op een tweede carrière doe ik zelf. Met de VVCS.

Nick Venema ondertekende vandaag een nieuw contract bij FC Utrecht, die hem tot medio 2023 aan de club uit de Domstad bindt. De negentienjarige spits uit Austerlitz heeft een duidelijk doel voor zichzelf. ,,Ik wil hier de eerste spits worden, verder denk ik voorlopig nog nergens aan.”

Venema wordt in april pas 20 jaar, maar de razendsnelle goalgetter uit Austerlitz laat al bijna drie jaar zien wat hij in zijn mars heeft. Zijn profdebuut maakte Venema al op 8 mei 2016, twee maanden na zijn zeventiende verjaardag, in de uitwedstrijd van Jong FC Utrecht bij NAC Breda in de Jupiler League. Zijn debuut in de Eredivisie volgde op 12 februari 2017, toen hij inviel in de uitwedstrijd bij PSV. Op 23 december 2017 maakte Venema zijn eerste goal in het eerste van FC Utrecht, zeven minuten nadat hij het veld was ingekomen in de thuiswedstrijd tegen NAC. ,,Dat is voorlopig mijn favoriete doelpunt. Zo’n eerste goal in een volle Galgenwaard vergeet je niet snel, dat was een magisch gevoel.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Foto: FC Utrecht