Viergever en Sinkgraven leven op eigen manier toe naar Europa League-finale

22 mei 2017

Ajax staat woensdagavond in de finale van de Europa League tegenover Manchester United.

Linksback Daley Sinkgraven (21) hoopt na een knieblessure weer bij de selectie te zetten en stiekem zelfs op speeltijd. Centrumverdediger Nick Viergever (27) reist wel mee naar Zweden, maar zal geschorst moeten toekijken. Beide leven ze op hun eigen manier naar de finale in Solna toe.

Belangrijk op weg naar finale

Viergever kreeg in de halve finale tegen Olympique Lyon twee keer geel, waardoor hij opnieuw geschorst zal moeten toekijken. Ook in de thuiswedstrijd in de kwartfinale tegen Schalke 04 zat Viergever al geschorst op de tribune. ,,Heel erg zonde en frustrerend, vooral zo’n finale wil je spelen. Zo vaak maak je dat niet mee in je carrière. Toch heb ik het inmiddels wel een plekje kunnen geven. Ik zal buiten het veld toch proberen zoveel mogelijk van waarde te zijn voor het team,” zegt Viergever, die tevreden is over zijn derde seizoen bij Ajax. ,,Ik voelde vanaf het begin het volste vertrouwen van de technische staf en mocht ook veel op mijn favoriete plek in het centrum spelen. De laatste anderhalf jaar speel ik bijna alles en daar ben ik uiteraard erg blij mee. Dat ik de finale nu mis is balen, maar ik weet dat ik zeker mijn steentje heb bijgedragen aan dit succes in de Europa League. Daarom zal het ook zeker als mijn prijs voelen als we woensdagavond winnen.”

Viergever was dit seizoen niet alleen verdedigend belangrijk, maar bleek ook nog te kunnen scoren op belangrijke momenten. Met de enige goal besliste hij de zestiende finales tegen Legia Warschau. Daarna won Ajax in de achtste finales van FC Kopenhagen. In de kwartfinales won Ajax thuis met 2-0 van Schalke 04, maar een week later stond Ajax in Gelsenkirchen op de rand van uitschakeling. In de 111e minuut zorgde de mee naar voren geslopen Viergever met een uiterste krachtinspanning echter voor de verlossende 3-1, waardoor Ajax doorging naar de halve finales. ,,Dat doelpunt was tegelijk misschien wel het lelijkste én mooiste dat ik ooit heb gemaakt. Lelijk omdat het eigenlijk gewoon een blok was, maar vooral mooi door wat het betekende voor alle spelers en supporters van Ajax. De halve finales tegen Olympique Lyon waren natuurlijk ook al fantastisch, maar nu moeten de jongens het zien af te maken. Ik zal er vanaf de tribune helaas weinig invloed op hebben, maar ik heb alle vertrouwen in deze ploeg. We spelen al maanden uitstekend voetbal. Manchester United heeft meer routine en zelfs een aantal spelers die nog Champions League-finales hebben gespeeld, maar wij doen zeker niet voor ze onder. We zijn allemaal ambitieus, onbevangen en fris. Dit moet de beloning voor een mooi seizoen worden.”

Klik hier om het volledige interview te lezen.