Viktor Fischer verricht loting FIFPro Tournament 2013

16 mei 2013

Tijdens de opening van het nieuwe FIFPro House verrichtte de jonge Ajax-ster Viktor Fischer de loting voor het FIFPro Tournament 2013.

Het toernooi voor profvoetballers op zoek naar een nieuw contract wordt op 20 en 21 juli gespeeld in Rijnsburg, Nederland.
Het FIFPro Tournament, voor profvoetballers op zoek naar een contract, werd voor het eerst georganiseerd in 2005 en is sindsdien uitgegroeid tot een vast onderdeel van de internationale kalender. Behalve het toernooi in West- Europa vinden er inmiddels FIFPro Tournaments plaats in Zuid-Amerika en Scandinavië (beide in januari) en wordt er deze zomer voor het eerst ook een FIFPro Tournament georganiseerd voor Midden- en Oost-Europese landen.

Tijdens de loting voor het FIFPro Tournament dat op 20 en 21 juli wordt gespeeld in Rijnsburg bij Rijnsburgse Boys koppelde Fischer zijn vaderland Denemarken in Groep A aan Spanje en België. In Groep B zullen Frankrijk, Portugal en Nederland uitkomen.

Op het FIFPro Tournament  kunnen professionele voetballers die afgelopen seizoen nog onder contract stonden bij een profclub, voor het oog van vele internationale scouts laten zien wat zij in huis hebben. In de afgelopen jaren hebben zo al vele profvoetballers een club gevonden en hun carrière een nieuwe impuls gegeven.

De volledige loting voor het FIFPro Tournament 2013 luidt:

Zaterdag  20 Juli:
Denemarken –  België
Portugal – Holland
Denemarken – Spanje
Portugal – Frankrijk
België – Spanje
Holland – Frankrijk

Zondag 21 Juli:
3e Groep A  – 3e Groep B
2e Groep A  – 2e Groep B
1e Groep A  – 1e Groep B