Vincent Janssen tekent bij Tottenham Hotspur

12 juli 2016

Het sprookje van Vincent Janssen gaat onverminderd door. In het kort: afgelopen seizoen bij AZ gedebuteerd in de eredivisie, in maart voor het eerst opgeroepen voor Oranje, met 27 goals gekroond tot topscorer in de Nederlandse competitie en nu naar topclub Tottenham Hotspur met een contract voor vier jaar op zak.

Janssen kan het zelf eigenlijk nog maar nauwelijks bevatten: “Als iemand me dat van tevoren had verteld, zou ik gezegd hebben: doe effe normaal!”

Tottenham Hotspur maakte in april aan zaakwaarnemer Patrick van Diemen kenbaar geïnteresseerd te zijn in Vincent Janssen en werd aan het eind van het seizoen concreet. Janssen reisde na afloop van de competitie spoorslags af naar Londen. “Tottenham is een heel mooie club, waar erg goede spelers rondlopen, wereldtoppers, in het voetballand bij uitstek. Het is niet zo dat het kunnen voetballen in de Premier League voor mij de doorslag heeft gegeven; de clúb heeft de doorslag gegeven. Er zijn meer mooie competities waar ik wel zou willen spelen, maar het voetbal in Engeland spreekt me wel erg aan. Mannelijk voetbal, daar houd ik van.”

“Het kan snel gaan in het voetbal, dat is het afgelopen jaar bij mij wel gebleken. Het is daarin belangrijk goede keuzes te maken en als mensen in je geloven dan komt het goed. Dat is afgelopen seizoen wel gebleken. De keuze voor AZ is echt een heel goede geweest. Ik heb er een prima tijd gehad, maar op een gegeven moment moet je ook verder. En dat moment is nu gekomen.”

In London had Vincent Janssen een goed gesprek met Spurs trainer Mauricio Pochettino. Zijn boodschap was in de kern simpel. “Hij zei dat ik lekker moet gaan doen wat ik anders ook doe. Ze willen dus gewoon goals van me zien. Mijn verwachtingen? Ik moet het nu laten zien op een hoger niveau, maar daar hou ik wel van. Ik vind het leuk om mezelf uit te dagen op een hoger niveau, zoals dat afgelopen seizoen ook het geval was bij het Nederlands elftal.”

Klik hier voor het volledige artikel.