Johan Voskamp, toekomstig (sport)journalist?

11 januari 2017

De 32-jarige Johan Voskamp is al vanaf 2005 actief als profvoetballer. Op dit moment scoort hij er lustig op los bij RKC Waalwijk.

In het verleden was hij actief bij meerdere BVO’s in Nederland. Ook is Johan kampioen geworden bij het Poolse Śląsk Wrocław.

Naast het profvoetbal, heeft Johan meerdere interessegebieden. Om te ontdekken in welk interessegebied hij na zijn voetbalcarrière het liefst werkzaam zou zijn en of dit gebied bij zijn kwaliteiten past, is Johan begonnen aan het VVCS Loopbaancoachings-traject.

Na het maken van opdrachten en testen uit het Loopbaanportaal kwam mede naar voren dat (sport)journalistiek één van zijn interessegebieden is. Niet zo vreemd ook, aangezien Johan al artikelen heeft geschreven voor het Algemeen Dagblad en het voetbaltijdschrift Staantribune. Om hier een vervolg aan te geven, heeft de VVCS aan Johan gevraagd om een artikel voor De Contractspeler te schrijven. De insteek daarbij was om een andere (oud-)profvoetballer te interviewen die tevens gebruik maakt van Loopbaancoaching. Johan vond dit een mooie uitdaging, aangezien hij het liefst (sport)artikelen schrijft die er daadwerkelijk toe doen.

Het artikel van Johan Voskamp en Jason Oost vinden jullie daarom in het magazine en deels op de website. Wat de VVCS betreft is het zeker een artikel geworden dat er toe doet. Het zou ons dan ook niet verbazen als wij Johan in de toekomst terugzien als (sport)journalist.

Het volledige interview met Jason Oost is te lezen in De Contractspeler editie december 2016