VVCS Academy aanwezig tijdens de KNVB informatiedag over voetbal en studie

14 december 2012

Deze week was de VVCS Academy op uitnodiging van de KNVB aanwezig tijdens de jaarlijkse informatiedag over voetbal en studie. De KNVB organiseert deze bijeenkomsten om studiebegeleiders van Regionale Jeugd Opleidingscentra (RJO’s), Betaald Voetbal Organisaties (BVO’s), Olympische Netwerken en scholen te informeren over de problematiek rond voetbal en studie. Daarnaast wil de KNVB de genodigden juist mogelijke oplossingen tonen. 

Een eerdere informatiedag leidde voor de VVCS Academy tot concrete en succesvolle samenwerkingsvormen met onder meer Ajax, PSV en AZ.
Meer dan twintig spelers van deze clubs besloten tot het volgen van de MBO-opleiding Commercieel medewerker. De clubs zijn zo tevreden over de werkwijze en de behaalde resultaten dat al besloten IS tot een continuering van de samenwerking.

De KNVB onderhoudt warme banden met het NOC*NSF en ander sportbonden. Ook zij ondervinden allen hoe lastig de combinatie topsport en studie is. Na het zien van de presentatie van de VVCS Academy waren ook zij onder de indruk van de werkwijze en de mogelijkheden. Ondanks dat er al meerdere “andere sporters” studeren aan de VVCS Academy, waren deze partijen nog niet op de hoogte dat de VVCS Academy dus ook voor niet-voetballers toegankelijk is.