VVCS ACADEMY BELEEFT MIJLPAAL

7 oktober 2013

Per 1 september waren meer dan 100 studenten ingeschreven bij de VVCS Academy.

Het overgrote deel van deze studenten wordt gevormd door profvoetballers. Naast deze groep zijn ook enkele trainers en andere topsporters actief.

Uiteraard is de VVCS ongelooflijk trots op dit aantal studenten aan haar eigen Academy. Dat zo veel voetballers het besluit hebben genomen om een cursus of opleiding te volgen is ook een bevestiging van hetgeen de VVCS altijd heeft gedacht en gehoopt. Al bij de start van de Academy in 2007 voorzag de VVCS  dat op onderwijsgebied meer flexibiliteit noodzakelijk was om een topsportcarrière te kunnen combineren met een opleiding of cursus. Dit om topsporters meer kans te bieden op ook geen geslaagde tweede carrière. Te vaak kwam het voor dat dit niet lukte omdat het volgen van een opleiding niet haalbaar bleek tijdens de actieve topsportcarrière.

Het gestaag groeiende aantal studenten bewijst dat de VVCS Academy aanzienlijk meer flexibiliteit biedt dan menig traditionele onderwijsinstelling die zich richt op topsporters. Sinds de start in 2007 hebben inmiddels al meer dan zeventig topsporters hun diploma gehaald aan de VVCS Academy.

Hoewel de VVCS Academy zeer tevreden is met het bereikte resultaat tot nu toe, zal zij ook de komende periode op zoek blijven naar mogelijkheden het opleidingsaanbod uit te breiden, en waar nodig, te perfectioneren.