VVCS Academy en Desko Kantoormeubelen slaan de handen ineen

18 juni 2013

Desko Kantoormeubelen is al jarenlang een begrip in het voetbalwereldje. Zowel in het amateurvoetbal als in het profvoetbal.

Zo is het bedrijf jarenlang hoofd- en shirtsponsor geweest bij FC Volendam en AGOVV. Tevens verzorgt Desko voor meer dan negen Betaald Voetbal Organisaties de inrichting voor zowel kantoor als ook voor de verschillende sponsorruimtes. Kortom, eigenaar Michael Kuiper is erg betrokken bij het voetbal in Nederland.

Om deze  betrokkenheid nog meer vorm te geven hebben de VVCS Academy en Desko Kantoormeubelen besloten samen te werken op het gebied van voetbal en onderwijs. Desko Kantoormeubelen biedt meerdere voetballers die de Mbo-opleiding Commercieel medewerker/Junior accountmanager volgen een stageplaats aan. Het grote voordeel voor de voetballers is dat zij die stage kunnen volgen in één van de acht vestigingen die het bedrijf heeft in Nederland en ook nog bij een bedrijf dat zeer voetbalminded is.

Hoewel de studerende voetballers slechts 8 uur stage per week dienen te volgen, is het vinden van een geschikte stageplaats niet altijd even gemakkelijk. Immers, een voetballer heeft nooit een vast trainingsschema, en ook bij blessures ziet het weekschema er alweer heel anders uit. Een stagebedrijf krijgt dus te maken met een stagiair die op basis van de bovengenoemde activiteiten zijn stage gaat volgen. Daartegenover staat dan wel dat het bedrijf er een medewerker bij krijgt die discipline, motivatie, leergierigheid en prestatiedrang hoog in het vaandel heeft staan. Flexibiliteit van zowel het stagebedrijf als de studerende voetballer is dus de sleutel tot een succesvolle samenwerking.

De VVCS Academy is ervan overtuigd dat Desko Kantoormeubelen de studerende voetballers een mooie maar vooral leerzame stage kan bieden. Daarnaast zal het bedrijf vanzelfsprekend profijt hebben van de topsportmentaliteit van de studerende voetballers. Al met al dus een win-win situatie.