VVCS begeleidingsteam naar Israël

12 juni 2013

Het VVCS begeleidingsteam vertrok donderdag 6 juni naar Israël.

Na aankomst op het vliegveld ‘Ben Gurion’ in Tel Aviv werden Laros en Van Diemen opgewacht door een medewerker van de Israëlische spelersvakbond. Hij zorgde ervoor dat de veiligheidsprocedure, die normaal gesproken veel tijd in beslag neemt, razendsnel werd afgehandeld.

Na het ophalen van de huurauto togen de heren naar Petach Tikvah waar de eerste wedstrijd van Jong Oranje gespeeld werd. De kaarten, door de KNVB verzorgd, lagen reeds klaar en de heren zagen een boeiende wedstrijd die uiteindelijk in de laatste minuut gewonnen werd door Nederland. Na afloop werden Laros en van Diemen door Arie Alter, voorzitter van de Israelische voetbalvakbond (IFPA), naar het hotel gebracht.

Vrijdagochtend 7 juni stond een ontspannen training van Jong Oranje op het programma. De spelers deden wat oefeningen op het strand en sloten de training af in het water. Daar dit een openbare training betrof, konden Laros en Van Diemen na de training in een ontspannen setting bijpraten met Luuk de Jong en Mike van der Hoorn. Ook stonden vrijdag de nodige afspraken op het programma met scouts van verschillende internationale clubs. De dag werd goed afgesloten, de heren konden vanuit Te Aviv een goede deal afronden tussen een Nederlandse club en speler.

Zaterdag 8 juni werden Laros en Van Diemen opgehaald door Arie Alter voor een bespreking. In een strandtent in Herzliya spraken de heren uitgebreid over het internationale voetbal en de belangrijke rol voor de voetbalvakbonden. Tevens is gesproken over verdere uitbreiding van de samenwerking tussen de voetbalvakbonden. In de avonduren hadden de heren een afspraak met een scout van een topclub.

Zondag 9 juni werden Laros en van Diemen al vroeg opgehaald door Alter om naar Jeruzalem te gaan. Alter had een schitterend programma geregeld waarbij alle highlights van de stad werden bezocht. Met name de Klaagmuur maakte veel indruk op iedereen. Na een late lunch vervolgde het drietal de reis naar het stadion van Beitar Jeruzalem. In dit prachtig vernieuwde stadion moest Jong Oranje aantreden tegen Jong Rusland. Na een moeizaam begin wist Oranje deze wedstrijd met ruime cijfers te winnen, 5-1 was het eindresultaat. Met de uitslag van Duitsland-Spanje later op de avond wist Oranje zich al te kwalificeren voor de halve finale. Een fantastische prestatie van Jong Oranje. Bij terugkomst in Tel Aviv volgde een gezellig samenzijn met de aldaar aanwezige Nederlandse scouts en de ouders van enkele spelers.

Maandag 10 juni, een laatste afspraak met een samenwerkende partij en vervolgens de reis terug naar Nederland.

Al met al een zeer geslaagde trip waar Louis Laros en Patrick van Diemen in een informele setting met veel bestaande contacten om de tafel hebben kunnen zitten en waar het reeds bestaande internationale netwerk weer verder is uitgebreid!

De VVCS wenst Jong Oranje en met name Luuk de Jong en Mike van der Hoorn veel succes in de halve finale!