VVCS Enquête: in de kleedkamers van de Vrouwen Eredivisie wordt weinig gegokt

13 oktober 2022

De VVCS deed middels een enquête onderzoek naar het gokgedrag van de spelers/speelsters in Nederland. Eerder maakten we de resultaten bij de mannelijke profs bekend. Vandaag zijn de vrouwen aan de beurt. In totaal ontvingen wij 131 ingevulde enquête-formulieren van speelsters uit de Vrouwen Eredivisie.

Iets meer dan 20% van de in de Vrouwen Eredivisie actieve voetbalsters geeft aan af en toe te wedden. Hiervan gokt 75% op voetbalwedstrijden. Maar liefst 82% van de deelnemende speelsters geeft aan dat er naar hun gevoel erg weinig gegokt wordt.

De vrouwen blijken aanzienlijk minder te gokken dan de mannen (20 t.o.v. 50%).
Al is 1 op de 5 ook geen te verwaarlozen aantal.

Twee voetbalspeelsters geven aan al te hebben ingezet op wedstrijden van de “eigen club”. Geen van de speelsters geeft aan ooit onder een account van een ander gegokt te hebben. Bij de mannelijke collega’s (11%) bleek er hier nog wel meer werk aan de winkel.
Eén speelster geeft aan dagelijks te gokken en haar gokgedrag als mogelijk problematisch te ervaren.

De voetbalsters zeggen zich niet echt te storen aan de diverse gokreclames. Zij geven aan dat zij met name door vrienden en familie in aanraking kwamen met het gokken en zich niet zozeer door reclames hebben laten inspireren. Voor het overige is bij de voetbalwedstrijden het gokken op de juiste uitslag veruit de populairste weddenschap.

De bevindingen van deze enquête worden samen met de introductie van de VVCS Red Button-app de komende periode gedeeld met de speelsters in de Vrouwen Eredivisie. Claudia van den Heiligenberg, VVCS Vrouwenvoetbal, neemt hierin het voortouw.

Contactpersoon:
Claudia van den Heligenberg
T: 06 2939 1135
E: C.vandenHeiligenberg@vvcs.nl