VVCS in de bres voor Oranjeleeuwinnen

6 mei 2015

Sinds begin 2015 staat het lidmaatschap van de VVCS ook open voor voetbalsters.

Als eersten werden alle speelsters van het Nederlands vrouwenelftal lid van de VVCS en verzochten de VVCS direct om namens hen de onderhandelingen met de KNVB te voeren over een regeling voor het deze zomer te houden WK in Canada, als  ook een regeling voor de periode tot en met het EK, dat in de zomer van 2017 in Nederland zal worden gehouden, waarvoor het Nederlands team zich automatisch heeft gekwalificeerd.

Ad Dieben en Louis Everard voerden namens de speelsters van Oranje meerdere gesprekken met een delegatie van de KNVB, wat uiteindelijk resulteerde in een onderhandelingsresultaat waarin zowel de speelsters van Oranje als de directie van de KNVB zich kon vinden. Op de vraag aan Ad Dieben of hij tevreden is met het uiteindelijke resultaat antwoordt hij; ‘Of wij als VVCS tevreden zijn is het minst belangrijke. Het gaat er in eerste instantie om of de speelsters van het Nederlands elftal tevreden zijn, maar toch ook of de tegenpartij aan de onderhandelingstafel, in dit geval de KNVB, uiteindelijk een goed gevoel heeft over het finale resultaat. Het was een langdurig en soms moeizaam proces, maar beide partijen kunnen zich vinden in het eindresultaat’.

De spelersraad van het Nederlands vrouwenelftal volgde de onderhandelingen vanaf de achtergrond op de voet. Kirsten van de Ven, lid van de spelersraad verwoordde het als volgt; ‘We zijn in deze onderhandelingen tot overeenkomsten gekomen die voor alle partijen passend zijn. De vastberadenheid van de spelersraad en het team werd perfect vormgegeven door de goede en professionele begeleiding van de VVCS. Dit leidde ook tot een positieve houding binnen de KNVB tijdens de onderhandelingen’.

De VVCS wenst het Nederlands vrouwenelftal uiteraard veel succes op het WK in Canada.