VVCS-leden De Jong, Janssen en Achenteh genomineerd

15 augustus 2013

Siem de Jong en Willem Janssen zijn genomineerd voor de titel Maatschappelijk speler Eredivisie 2013. Beiden zijn samen met Rochdi Achente (PEC Zwolle) aangewezen als mogelijke opvolger van Tim Gilissen, de winnaar van 2012.

De drie voetballers zijn genomineerd nadat iedere Eredivisieclub één speler had voorgedragen die zich op bijzondere wijze inzet voor een sterkere samenleving. Een jury kiest de uiteindelijke winnaar. Aan deze verkiezing is een prijs gekoppeld ter waarde van € 50.000, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij, maatschappelijk partner van de Eredivisie. Deze prijs wordt volledig besteed aan een maatschappelijk project naar keuze van de winnaar. De VriendenLoterij en Eredivisie willen met deze prijs het maatschappelijke belang van voetbal onderstrepen.

Siem de Jong:
‘Siem is betrokken bij alle projecten van de Ajax Foundation, sponsoractiviteiten en supportersactiviteiten’, licht Simone Freling namens de Ajax Foundation toe waarom Ajax zijn aanvoerder De Jong nomineerde. ‘Hij staat voor waarden en normen en geeft zijn kennis over. Siem is bovendien een rolmodel en heeft een enorme voorbeeldfunctie. Kinderen en ouderen nemen het ook van hem aan. Dat blijkt onder meer tijdens bezoeken aan VUmc Kinderstad en als er patiëntjes op uitnodiging van de Ajax Foundation aanwezig zijn bij de training. Hij is aanvoerder en woordvoerder van het team, maar staat daarbij ook midden in de maatschappij. Siem is daarbij het boegbeeld van de maatschappelijk betrokken selectie.’

Willem Janssen:
Willem Janssen, die dit jaar o.a. als ambassadeur van het project ‘Scoren door scholing’ een mooie rol vervulde, is blij met de nominatie. Janssen: ‘Het is toch wel bijzonder dat ik tot een van de drie genomineerden behoor. Als voetballer ben je voor veel mensen een rolmodel, met name voor de jeugd. Je woorden maken vaak net wat meer indruk. Het is zonde om die kracht niet in te zetten om mensen verder te helpen. Ik draag daarom altijd graag mijn steentje bij aan de maatschappelijke projecten van FC Twente.’

Maandag 2 september wordt tijdens het Voetballer van het Jaar gala 2013 bekend gemaakt wie zich mag kronen tot Maatschappelijk speler Eredivisie 2013 en de prijs in ontvangst mag nemen.

Siem de Jong en Willem Janssen worden tevens begeleid door Louis Laros van de VVCS.