Vereniging van Contract Spelers                                                                                                            

Ook in het buitenland ben ik lid. Van de VVCS.

De VVCS en ik.
Een sterk team.

Ook in het buitenland een goed contract.
Door de VVCS.

Mij voorbereiden op een tweede carrière doe ik zelf. Met de VVCS.

Via Team VVCS fit het seizoen gestart bij een nieuwe club. Service
van de VVCS.

Ik stimuleer mijn spelers zich te ontwikkelen.
Net als de VVCS.

‘Ik ben wel trots,’ zegt Benjamin van den Broek, precies een jaar nadat hij een punt zette achter zijn voetballoopbaan. ‘Ik heb 260 wedstrijden betaald voetbal gespeeld. Dat kunnen er niet veel zeggen. Ik was alleen niet de beste in keuzes maken,’ glimlacht de voormalig middenvelder die 7 januari aanstaande aan de slag gaat bij FIFPro, de mondiale spelersvakbond.

Die keuzes, ach, dat valt wel mee. Van den Broek had langer in Engeland willen spelen dan de twee seizoenen die hij bij Shrewsbury Town doorbracht. Hij had het naar zijn zin bij de derdeklasser, genoot van volle stadions en de beleving van fans. ‘Engeland is ’t voetbalwalhalla. En als je het een paar duels goed doet, dan schiet je zo omhoog, zoals Jamie Vardy, die begon in de zesde klasse en is nu international. Misschien had ik langer moeten blijven.’

Van den Broek koos voor FC Den Bosch, dat destijds op weg leek naar de Eredivisie, maar er niet geraakte. Toch was het geen slechte keus. ‘Ik heb er mijn fijnste tijd gehad. Ik speelde alles, was aanvoerder en mijn oudste zoon werd er geboren. Het was een goede match. Ik ben een hardwerkende middenvelder en dat vinden die fanatiekelingen op de M-Side heerlijk.’

Klik hier om het volledige artikel te lezen in de december-editie van De Contractspeler.