Vereniging van Contract Spelers

Ook in het buitenland ben ik lid. Van de VVCS.

De VVCS en ik.
Een sterk team.

Ook in het buitenland een goed contract.
Door de VVCS.

Mij voorbereiden op een tweede carrière doe ik zelf. Met de VVCS.

Via Team VVCS fit het seizoen gestart bij een nieuwe club. Service
van de VVCS.

Ik stimuleer mijn spelers zich te ontwikkelen.
Net als de VVCS.

Dat de overgang van Robin naar FC Twente zou leiden tot de nodige reacties en sentimenten is niet verbazingwekkend te noemen. Dat de overgang ook blijkt te leiden tot allerhande verwensingen en regelrechte bedreigingen op social media is natuurlijk even walgelijk als verwerpelijk, maar dat lijkt zo langzamerhand een tijdsbeeld.

Voor de VVCS staat het tegelijkertijd ook vast dat het aan Heracles Almelo is om zich in te spannen om de sentimenten als bedoeld weg te nemen, dan wel tenminste te temperen en zeker niet om “olie op het vuur te gooien”. De club hoort als oud-werkgever haar oud-aanvoerder en diens naasten waar mogelijk juist te beschermen.
Dat doet zij zeker niet wanneer op de officiële website van Heracles de herdruk van shirts voorzien van de naam Pröpper wordt gefaciliteerd en zelfs aangemoedigd. En wel onder het mom van “wij begrijpen de emoties en gevoelens van onze achterban rondom de overgang naar FC Twente”.
Het moge duidelijk zijn dat de VVCS dit soort uitlatingen van een club zeker niet begrijpt en ook niet acceptabel vindt. Heracles werd hierop ook schriftelijk gewezen.