Vereniging van Contract Spelers

Ook in het buitenland ben ik lid. Van de VVCS.

De VVCS en ik.
Een sterk team.

Ook in het buitenland een goed contract.
Door de VVCS.

Mij voorbereiden op een tweede carrière doe ik zelf. Met de VVCS.

Via Team VVCS fit het seizoen gestart bij een nieuwe club. Service
van de VVCS.

Ik stimuleer mijn spelers zich te ontwikkelen.
Net als de VVCS.

Het voornaamste onderdeel van het congres betreft de stemming over de nieuwe statuten en de verkiezing van de nieuwe Boardmembers. FIFPRO wil als organisatie voortrekker zijn voor gendergelijkheid.

Zo krijgt VVCS-directeur Louis Everard als permanent member in de FIFPRO Board gezelschap van Karin Sendell (huidig aanvoerster Israëlische nationale ploeg) en voormalig Zweeds international Caroline Jönsson.

Voorts werd er ook gediscussieerd over de plannen van FIFA om het WK om de 2 jaar te organiseren. Enerzijds willen spelers zoveel mogelijk topwedstrijden spelen, anderzijds mag dit niet ten koste gaan van de nationale competities en de gezondheid van de spelers.